Tallenna lemmikkisi tärkeät tiedot puhelimeesi!

On tärkeää tallentaa lemmikkisi tärkeät tiedot puhelimeesi, jotta ne ovat aina käsillä tarpeen tullen. Esimerkiksi eläinlääkärin yhteystiedot on syytä olla helposti saatavilla, jotta yhteydenotto eläinlääkäriin olisi mahdollista mistä ja milloin tahansa. Onnettomuudet eivät vanhan sananlaskun mukaan tule kello kaulassa, minkä vuoksi niiden varalta on syytä olla valmistautunut. Mitä muita keinoja puhelin tarjoaa lemmikinomistajalle? Lue aihetta käsittelevä artikkelimme ja ota selvää!

Eläinlääkärin yhteystiedot on syytä olla käden ulottuvilla

Lemmikkiperheessä sattuu ja tapahtuu, ja vaikka lemmikistä yrittäisi huolehtia kuinka hyvin tahansa, voi yllättäviä tilanteita tulla vastaan. Koiranpentu saattaa esimerkiksi nielaista vierasesineen tai syödä jotain sopimatonta tai kissa saattaa päästä ryntäämään ulko-ovesta suoraan autotielle. Tällaista tilanteiden varalta on hyvä pitää eläinlääkärin yhteystiedot, puhelinnumerot, osoite ja nimet käden ulottuvilla puhelimessa. Kun sinulla on lähelläsi lemmikkiäsi aiemmin hoitaneen eläinlääkärin tiedot, saat hieman mielenrauhaa mahdollisten hätätilanteiden varalle.

Tiedot on hyvä olla käsillä myös siinä vaiheessa, kun lemmikki viedään loma-ajan hoitoon esimerkiksi kissa- tai koirahotelliin tai sille hankitaan hoitaja kotiin perheen lomamatkan ajaksi. Puhelimesta eläinlääkärin tiedot on helppo jakaa hoitajalle tai hoitopaikalle vaikkapa Whatsapin kautta. Näin hoitaja saa tarvittaessa nopeasti yhteyden lemmikkiä aiemmin hoitaneeseen eläinlääkäriin. Eläinlääkärin yhteytietojen lisäksi puhelimeen voi tallettaa myös lemmikin tärkeimmät tiedot, kuten rekisteröintinumeron.

Eläimille suunnatut sovellukset

Puhelinvalmistajat ovat alkaneet valmistaa myös eläimille soveltuvia sovelluksia, jotka voivat tarjota virikkeitä lemmikille. Esimerkiksi kissoille on suunniteltu oma kalastuspeli, joka haastaa kissan saalistusvaistot. Tarjolla on myös sovelluksia, joiden avulla omistaja voi seurata lemmikkinsä käytöstä videokameran välityksellä esimerkiksi työpäivänsä tai lomamatkansa aikana. Lemmikeille suunnattuihin sovelluksiin kannattaa tutustua ja katsoa löytyisikö niiden joukosta jotakin omalle lemmikille soveltuvaa viihdykettä.

Viihdettä lemmikinomistajalle

Puhelimiin talletetaan runsaasti erilaista tietoa, josta on hyötyä lemmikinomistajalle. Tämän lisäksi puhelinta voi toki käyttää moniin muihinkin käyttötarkoituksiin ja se tarjoaa runsaan viihdevalikoiman myös lemmikinomistajalle.

Kännykän kautta on mahdollista esimerkiksi pelata kasinopelejä tai lyödä vetoa. Sivustot kuten https://unibetvedonlyonti.com tarjoavat tähän monipuolisia mahdollisuuksia. Verkossa tapahtuva vedonlyönti ei katso aikaa eikä paikkaa, minkä vuoksi se on mahdollista vaikkapa eläinlääkärin vastaanottohuoneesta käsin.

Jos joudut odottamaan lemmikkiäsi eläinlääkärin vastaanotolla, voi aika tuntua pitkältä. Ehkä tunnet myös olosi hermostuneeksi, jos lemmikkisi on jossakin toimenpiteessä, ja tarvitset tästä syystä jotakin, joka vie ajatuksesi hetkeksi jonnekin muualle. Tällöin esimerkiksi suoratoistopalvelut voivat tarjota sinulle ajatukset muualle vievää ajanvietettä, kuten viihdyttäviä elokuvia tai sarjoja. Kännykkään on mahdollista asentaa myös sovelluksia, joiden kautta voi lukea tai kuunnella äänikirjoja. Näiden parissa aika kuluu kuin siivillä ja lemmikin odottaminen toimenpiteestä on astetta helpompaa.

Netistä löytyy myös runsaasti lemmikinomistajille suunnattuja somekanavia ja keskustelupalstoja, joiden kautta on mahdollista saada itseä kiinnostavaa ja lemmikkiä hyödyttävää tietoa. Voit esimerkiksi keskustella verkossa toisten lemmikinomistajien kanssa lemmikin ruokintaan tai terveydenhoitoon liittyvistä asioista. Muista kuitenkin aina, että palstoilla ja somessa voi liikkua myös hieman epämääräistä käyttäjäkuntaa, joka ei välttämättä ole ihan sitä, mitä väittää olevansa. Älä siis usko sinisilmäisesti aivan kaikkea lukemaasi, vaan suhtaudu löytämääsi tietoon kriittisesti.

Halutessasi voit jopa perustaa lemmikillesi oman somekanavan. Esimerkiksi Instagramista löytyy runsaasti erilaisia kissojen elämään perustuvia somekanavia, joista suosituimmat ovat erittäin suosittuja. Ja mikäpä olisikaan suloisempaa kuin päästä seuraamaan suloisen kissanpennun kasvua, kehistystä ja jokapäiväistä elämää suoraan omalta ruudulta? Tämä vaihtoehto soveltuu myös allergiselle eläinrakkaalle, jolla ei ole mahdollisuutta hankkia omaa kissaa.