Helsingin Yliopistollisen eläinsairaalan toiminta

Helsingin yliopistollinen eläinsairaala tarjoaa lemmikeille monipuolisia terveyspalveluita. Sairaala sijaitsee Viikissä, ja toimii 24/7. Palvelua saavat myös ei-helsinkiläiset lemmikit. Tässä sairaalassa lemmikki voi käydä esimerkiksi terveystarkastuksessa tai tiineysultrassa. Hoito on laadukasta, joten tähän sairaalaan kannattaa tulla myös Helsingin ulkopuolelta!

Kuinka varaan ajan?

Ajan voi varata numerosta 02941 57201. Ajanavaraus on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.15 – 15.30. Sairaalassa toimii tämän lisäksi virka-ajan ulkopuolisena aikana päivystys numerossa 0600 97411.

Lemmikkien peruspalvelut

Sairaalan peruspalvelut auttavat huolehtimaan eläimen perusterveydestä. Tämä on tärkeä osa vastuullista eläimenpitoa. Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi terveystarkastukset, rokotukset, sterilisaatiot ja kastraatiot. Kun eläimen terveydentila heikkenee, eikä sen eteen ole enää lääketieteen keinoin tehtäviässä mitään, on eutanasia vastuullinen vaihtoehto.

Lemmikin erikoiseläinlääkäripalvelut

Lemmikeille on tarjolla runsaasti myös erikoiseläinlääkäripalveluita. Lemmikki voi käydä esimerkiksi akupunktiossa tai käyttäytymisklinikalla. Sairaalasta löytyy myös eksoottisten lemmikkieläinten hoitoon keskittynyt erikoisklinikka. Lemmikki voi saada myös fysioterapiaa, minkä lisäksi sairaala on erikoistunut hoitamaan muun muassa lemmikkien iho- ja korvasairauksia, kasvainsairauksia, hermoston sairauksia, tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja hampaita. Sairaalassa pystytään suorittamaan lemmikin tarvitsemaa pehmytosakirurgiaa ja hoitamaan lemmikin sisä-, silmä- ja sydänsairauksia. Sairaalasta löytyy jopa lemmikeille suunnattu ruokintaklinikka.

Lemmikkien diagnostinen kuvantaminen

Yliopistollinen eläinsairaala tarjoaa hyvät mahdollisuudet tehdä erilaisia ultraääni-, röntgen- ja tietokonetomografiatutkimuksia. Myös magneettikuvaukset ovat sairaalassa arkipäivää. Diagnostisen kuvantamisen osalta sairaalan henkilökunta ja laitteisto kuuluvatkin maamme parhaimmistoon. Tutkimuksia voidaan tehdä niin pieneläimille kuin hevosillekin. Hevosia varten sairaalasta löytyy hevosiin erikoistunut hevossairaala.

Hintataso

Sairaalan hinnastoon kannattaa tutustua sairaalan verkkosivun kautta. Esimerkiksi toimistomaksu on arkisin kello 8 – 16 ja ajanvarausasiakkaille kello 18 asti 27 euroa. Arkena kello 16 – 22 sekä lauantaisin kello 8 -16 toimistomaksu on 36 euroa. Lauantaisin kello 16 – 24 se on puolestaan 50 euroa ja sunnuntaisin sekä arkipyhinä kello 00.00 – 24.00 50 euroa.

Toimenpidemaksuja korotetaan päivystysaikana. Arkisin kello 16 – 22 korotus on 50 % ja kello 22 – 8 korotus on 100 %. Lauantaisin kello 8 – 16 toimenpidemaksuja korotetaan 50 % ja kello 16 – 24 100 %. Arkipyhinä ja sunnuntaisin toimepidemaksuja korotetaan 100 prosentilla.

Peruskäynnin hinta on tällä hetkellä 73 euroa. Rokotuskäynnin kokonaishinta on 62 – 77 euroa. Hinta riippuu annetuista rokotteista ja sisältää toimistomaksun. Lemmikkipassin kirjoittaminen maksaa 37 euroa ja lemmikin ekinokokkilääkitys 20 euroa. Mikrosirun laittaminen koiralle tai kissalle maksaa 58 euroa ja tiineysultran hinnaksi hinnasto mainitsee 62 euroa.

Erikoistutkimuksista ja -toimenpiteistä otamme tähän muutaman hintaesimerkin kuvaamaan sairaalan hintatasoa. Akupunktion ensikäynti maksaa 84 euroa ja fysioterapian peruskäynti 58 euroa. Neurologinen lemmikin perustutkimus kustantaa 144 euroa.

Kissan kastraatio maksaa 77 euroa ja sterilisaatioa 108 euroa. Koiran kohdalla kastraation ja sterilisaation hinta vaihtelee koiran painon mukaan. Kastraation hinta on 165 € – 286 € ja sterilisaation 341 € – 446 €.

Lemmikin eutanasin hinta riippuu sen painosta. Hinta vaihtelee 55 eurosta 115 euroon. Yhteistuhkaus maksaa 81 eurosta 171 euroon ja yksilötuhkaus pahviuurnaa käyttäen 120 eurosta 320 euroon. Pahviuurnan sijaan lemmikille voi valita myös muunlaisen uurnan, mikä vaikuttaa hintaan. Lopetettu eläin on mahdollista myös luovuttaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Tällöin lemmikin tuhkauksesta ei aiheudu omistajalle kuluja.